Data Novetat
Resumen Novetat

Activitats de coneixement, millora i conservació del medi ambient per a joves

TORNA LA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ MEDIAMBIENTAL HORTA NETA ...

   

La Xarxa JOVES.NET organitza onze activitats mediambientals per a joves fins a juny

 

  • La campanya Horta Neta, amb 18 anys de trajectòria, conscienciarà a la població jove i públic familiar sobre la importància de la millora i conservació del medi ambient.

  • "Després de les limitacions de mobilitat per la pandèmia, socialitzar en entorns naturals i saludables és totalment necessari, i més per als/les joves que tant han patit les restriccions”, afirma Sergio Gómez, president de Xarxa JOVES.NET i regidors de l’Ajuntament d’Aldaia.

El consorci Xarxa JOVES.NET, integrat per 22 municipis de la província de València, organitza, sota el nom d’Horta Neta, un ampli programa d’activitats de coneixement, millora i conservació del medi ambient en diferents poblacions de la província de València.

A partir del pròxim 2 d’abril i fins als 17 de juny, es desenvoluparan onze activitats que tenen com a objectiu ampliar el coneixement mediambiental dels/de les joves i millorar i conservar el medi ambient. Cada cap de setmana -obviant els festius per pasqua- es realitzarà una activitat diferent en els municipis que han participat en la campanya, des d’una passejada pel barranc del Carraixet a Moncada fins a fer senderisme a la llum de la lluna al paratge “El Tello” de Picassent.

Sergio Gómez, president del Consorci de la XARXA JOVES.NET i regidor de l’Ajuntament d’Aldaia, reivindica la importància de la creació d'activitats mediambientals. "Després de les limitacions de mobilitat per la pandèmia, socialitzar en entorns naturals i saludables és totalment necessari, i més per als/les joves que tant han patit les restriccions. I, si, a més, aprenen valors per al respecte del medi ambient, millor”, afirma Gómez.

Les activitats s’emmarquen dins de tres Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); el número 13, Acció Climàtica; el 14, Vida Submarina i el 15, Vida Terrestre. La Xarxa JOVES.NET està implicada en la lluita contra el canvi climàtic i la conscienciació als/les joves dels estils de vida més respectuosos amb el medi ambient.

La campanya d’Horta Neta 2022 ofereix una sèrie de propostes per a joves, adolescents i públic familiar amb totes les mesures i adaptacions necessàries que comporta la pandèmia.

El calendari d’activitats és el següent:

● Dissabte, 2 d’abril: Passejada pel barranc del Carraixent a Moncada
● Diumenge, 3 d’abril: Ruta de l’aigua: passeig per Quart de Poblet
● Dissabte, 9 d’abril: Ruta botànica pel Parc Natural de l’Albufera i dunes
costeres

● Diumenge, 10 d’abril: Creació d’un espai aquàtic a l’hort ecològic de l’Animeta,
Quart de Poblet

● Divendres, 22 d’abril: Recollida selectiva de residus a la platja del Port de
Sagunt

● Dissabte, 30 d’abril: Ruta senderista pel paratge natural del Vedat de Torrent
● Dissabte, 7 de maig: Recollida selectiva de residus a la platja de la Pobla de
Farnals

● Dissabte, 14 de maig: Passeig per l’horta històrica d’Aldaia.
● Dissabte, 21 de maig: Activitat ambiental al Tancat de la Pipa i el Port de
Catarroja

● Dissabte, 4 de juny: Ruta en bicicleta per alqueries i hortes d’Alaquàs, Xirivella i
Picanya

● Divendres, 17 de juny: Senderisme a la llum de la lluna al paratge “El Tello” de
Picassent.

  

Horta Neta és una campanya organitzada des del Consorci Xarxa Joves.Net i compta amb el patrocini de la Diputació de València, l’Institut Valencià de la Joventut i Caixa Popular. A més a més, aquest any col·laboren institucions com el Col·lectiu Soterranya de Torrent, l’associació L’Animeta de Quart de Poblet, l’associació GiraSols de Xirivella, el propi Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia d’Aldaia, el Parc Natural de l’Albufera i el col·lectiu Bobila. Precissament un dels objectius d’aquesta campanya pasa per la creació de xarxes de col·laboració amb entitats que estigen treballant a l’àmbit mediambiental en la comarca.

La XARXA JOVES.NET està formada pels Ajuntaments d’Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri del Crist, Benetússer, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, La Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella.

Imagen Novetat
cartel-general