En un dia assolellat, i que s'esperava fred, va començar la ruta de l'Aigua de Quart de Poblet, dins de l'edició de la 18 edició de #Hortaneta22 de la Xarxa Joves.net.
La primera parada de la ruta es va produir en la Cisterna Medieval del municipi, on s'explique la importància de l'aigua per als seus ciutadans al llarg dels segles, i el seu mètode d'ompliment, així com de la recollida de l'aigua.
La següent parada es realitze en la plaça de la creu, en creuar-se la ruta de l'aigua amb la Ruta 36/39 del municipi, on se'ls explique on es trobava el refugi, i la senyalística que hi ha en el municipi amb referència a aqueixa ruta.
La següent parada es realitze en l'Assut del repartiment "La Cassola", en aquest punt es va parlar de la riuada del 57, i com això desencadene l'execució del pla sud, i totes les obres d'infraestructura que es van haver de realitzar, així com el desviament d'alguna séquies.
Ja de camí a la ribera del va riure, parem en el Centre d'interpretació de la natura de Quart de Poblet, on expliquem les seues exposicions permanents i les seues activitats.
Una vegada en el va riure, amb un volum d'aigua i desbordat en algunes zones considerable per les últimes pluges, vam procedir a recórrer-lo i a veure la flora i fauna que l'habita en aquest moment, també expliquem que aquesta zona és l'inici del Parc Natural del Túria.
També visitem l'hort de l'associació per l'agricultura ecològica l'Animeta, on ens van explicar el seu sistema de treball i també ens van presentar l'activitat que desenvoluparan diumenge que ve 10 d'abril.
En el riu també vam conéixer la importància del pont antic (en algun moment anomenat pont del catxo) al llarg de la història, i les historia dels "gancheros" i el pontó del riu.
Després d'aquest recorregut ens vam detindre a esmorzar en el va riure, amb la calor del sol i el seu contrast amb l'aigua.
Reprenem la marxa i ens dirigim al deposite d'aigües potables de l'ajuntament de València, explicant l'evolució del subministrament de l'aigua a la ciutadania, i l'ús que se li fa ara al deposite.
Ja arribant a la part final del recorregut, ens dirigim a les llengües de Sant Onofre, punt on es troba el repartidor Quart-Benager que dona nom a les dues séquies que sorgeixen des d'aqueix punt.
Acabem el recorregut al parc Sant Onofre, observant el mural que hi ha damunt de la porta de l'ermita, i que fa al·legoria a alguns dels temes de la Ruta.
Ajuntament de Quart de Poblet.
Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Quart de Poblet https://turisme.quartdepoblet.es/