Ruta botànica pel Parc Natural de l'Albufera i dunes costaneres
Fecha
Imagen Cabecera
cartel-insta-albufera-benetusser
Body

ATENCIÓ ACTIVITAT  AJORNADA AL DISSABTE 28 DE MAIG

 

La Devesa forma part del Parc Natural de l'Albufera (un dels aiguamolls costaners més representatius i valuosos de la Comunitat Valenciana i de la conca mediterrània).

La zona de dunes (o camp dunar) suposa el sector més ben conservat de la zona costanera mediterrània, que constituïa la *restinga o barra d'arena que va tancar l'antic golf de València, creant la llacuna de l'Albufera. Aquesta llacuna, que antigament era salada i de la qual es treia sal per a proveir a la ciutat de València, és, actualment i des del segle XVII, d'aigua dolça.

Les dures condicions ambientals que caracteritzen aquest ecosistema de dunes (forta insolació, constant assot del vent marí i mobilitat de l'arena) determinen que les plantes i animals que viuen en ell, adopten unes estratègies especials per a poder viure en aquest mitjà. Les dunes litorals són una de les formacions naturals que millor representen el dinamisme i fragilitat del mig costaner, i amb la seua restauració (la primera actuació data de 1884) es contribueix a mantindre l'equilibri sedimentari costaner, al mateix temps, que constitueixen una reserva d'arena essencial.

La seua proximitat i facilitat d'accés ho converteixen en una perfecta excusa per a abandonar la ciutat i delectar-se amb l'observació de la naturalesa. Durant tot l'any, la gran biodiversitat d'aquest espai natural protegit permet observar una important quantitat de fauna i flora.

Engloba els municipis de València, Alfafar; Sedaví, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparrell; Silla, Sollana, Sueca, Cullera, Albalat de la Ribera i Algemesí.

L´Albufera va ser declarada Parc natural en 1986 i des de 1989 està reconeguda com a Aiguamoll d'importància internacional.
 

 

PUNXA ACÍ PER FER LA INSCRIPCIÓ

Qui organitza

BENETÚSSER

Centre d’informació juveni

C/ Palleter, 9/ Tel. 647381612
joves@benetusser.net
www.benetusser.es
Facebook: CIJ Benetusser
Instagram: joves.benetusser

Imagen Lateral
v2-ruta-botanica-el-saler-i-les-dunes